11 savjeta kako pripremiti stan na dan i smjestaj u turizmu
 Home    11 savjeta kako pripremiti stan na dan i smjestaj u turizmu

11 savjeta kako pripremiti stan na dan i smjestaj u turizmu

11 savjeta kako pripremiti stan na dan i smjestaj u turizmu – Danas svako može izdavati stan na dan, na duži period ili pak u turističke svrhe. Međutim, pitanje je koliko će baš svi oni biti uspješni u tome.

11 savjeta kako pripremiti stan na dan i smjestaj u turizmu

Ključne riječi za pretragu – Izdavanje stanova Budva, Izdavanje stanova Podgorica, Iznajmljivanje stanova Podgorica, Stanovi za iznajmljivanje Podgorica.

 

 

Razlozi su razni a mogu se naći u lokaciji, cijeni, opremljenosti, predstavljanju na internetu i preduzimljivosti vlasnika ili posrednika. Upravo tu tematiku želimo obraditi kroz naš vodič.

1.    Opremljenost stana

Kako bi zapao za oko potencijalnim korisnicima, stan/apartman/kuća moraju biti moderno opremljeni novim namještajima kao i odlično održavani i čisti, što uopšte ne smije da se dovede u pitanje.

2.    Kuhinja

Opremljena kuhinja u periodu kad je Stan za dan hit kako u Crnoj Gori tako i u svijetu je neophodnost. Potrebno je da bude opremljena sa modernim i ispravnim uređajima, posuđem i svim potrebnim dodacima za pripremanje hrane.

3.    Parking mjesto

Kako bi se dodatno istakli među sve brojnijom konkurencijom, posjedovanje vlastitog parkinga ili garaže je skoro pa neophodnost

4.    Lokacija

Razmišljajte o specifičnosti okruženja/dijela grada u kojem se vaš smještaj nalazi i kako to možete iskoristiti i predstaviti kao prednost. Centar grada ili djelove gdje je prometna povezanost izuzetna je uvjek lakše da dođu do gostiju. Takođe, navedite udaljenost od najbliže prodavnice, centra grada, autobuske i željezničke stanice, aerodroma i sličnih bitnih mjesta.

5.    Održavanje

Bilo da smještaj na primorju ili ostatku zemlje izdajete u turističke svrhe ili pak stan na dan potrebno je stan održavati skoro pa na dnevnoj bazi, a u slučaju većeg broja stanova/apartmana potrebno je imati osobu koja bi bila isključivo zadužena za održavanje istih.

6.     Finalna priprema

Prije postavljanja oglasa na internetu potrebno je odraditi profesionalno fotografisanje i snimanje kao i obraditi slike u fotošopu, kako bi vizuelni prikaz bio u potpunosti ostvaren. Naravno, i slike sa telefona mogu da posluže ali ukoliko želite da ostavite profesionalan dojam ovakvu stvar morate posmatrati kao investiciju a ne kao trošak. Nešto slično napravili smo za porodicu koja izdaje apartmane u Sutomoru, a koliko bolju sliku ostave profesionalne stvari možete uporediti  ovdje.

7.      Internet konekcija

Da li je uopšte potrebno istaći neophodnost posjedovanja adekvatnog internet i/ili WI-FI. Bilo da su posjetioci tu turistički ili poslovno, prvo što će uraditi po dolasku jeste pitati ugostitelje za šifru.

8.      Plasiranje oglasa

Istražite relevantne sajtove, odredite prioritete i istražite koliko gdje dobijate. Određeni sajtovi vam uzimaju izuzetno velike provizije od rezervisanja a neki poput NaMapi, za određeni vremenski period nude medijski prostor. Mi čak idemo korak dalje, nudimo i plaćeno fejsbuk promovisanje, pisanje kreativnog sadržaja, prevod na engleski i ruski jezik, profesionalno fotografisanje i snimanje, obradu u fotošopu, isticanje na našem sajtu koji je dostupan kao u zemlji tako i u inostranstvu.
Povjerićemo vam se da nakon što u potpunosti implementiramo engleski, prelazimo na ruski, a nakon njega francuski i turski jezik. A uskoro možete da očekujete i aplikaciju za Android i IoS uređaje.

9.       Dodatna ponuda koja vas izdavaja

Kako bi se dodatno istakli u odnosu na ostale ugostitelje i stan na dan domaćine potrebno je do ponudite korisnicima neku ekstra vrijednost. Da li je to transfer od/do aerodroma, autobuske ili željezničke stanice, povoljan transport po gradovima Crne Gore, obezbijeđen doručak ili večera u sklopu cijene, obezbijeđeno parking mjesto, povoljne rent-a-car usluge i ostali specifični zahtjevi korisnika koji trebaju biti identifikovani, šta je to šta zapravo korisnicima najviše treba i zbog čega će se odlučiti upravo za vas.

10.    “Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara”

Uvjek budite nasmijani i ljubazni, ostvarite lijep kontakt sa korisnikom, dočekajte ga sa prigodnim i simboličnim poklonom, jer ćete zbog toga ne samo dobiti odličnu ocjenu, preporuku već će vam se i nekad ponovo vratiti. Ostanite u kontaktu jer ćete uvjek biti prvi kontaktirani kada korisnikov prijatelj bude dolazio u vaše mjesto! 🙂

11.      Naš savjet za kraj – Stan na dan

Nakon odlaska gosta, tražite ocjenjivanje, bilo da imate profil na NaMapi,  Instagram, Facebook profil ili stranicu, kao i Booking, Airbnb i sl. U slučaju kritike, bespogovrno je uvažite i zahvalite gostu, uz napomenu da ćete u najskorijem periodu raditi na otklanjanju iste. U 99% slučajeva gost je u pravu.

 

Registrujte se brzo i lako i objavite oglas besplatno na našoj platformi NaMapi! Svima ćemo zauvjek nuditi besplatno prisustvo, a odnos cijene i kvaliteta naših plaćenih usluga je na Vama da otkrijete i shvatite. Naši oglasi izgledaju ovako – poput ovog luksuznog dvosobnog stana za prodaju ali i izdavanje u Podgorici.

Prodaja Luksuzan dvosoban stan za hedoniste Gorica C

 

A u obzir dolaze i ovakvi oglasi poput ovog jednosobnog stana za izdavanje u Podgorici koji je u roku od 3 nedjelje ostvario cilj.

Izdavanje Jednosoban stan kod Ljubovica u zgradi Cijevne komerc

 

Kao i ovaj za izdavanje jednosoban stan u Podgorici Preko Morače, koji je već 2.put izdat na mapi.

Izdavanje jednosoban stan na I spratu kod Alpe bara Preko Morace

 

Studio za Nekretnine – NaMapi

Pročitajte još:

11 savjeta kako efikasno prodati nekretninu

11 savjeta kako pravilno kupiti nekretninu

Zašto angažovati Studio za nekretnine?

Ključne riječi za pretragu – Izdavanje stanova Budva, Izdavanje stanova Podgorica, Iznajmljivanje stanova Podgorica, Stanovi za iznajmljivanje Podgorica.