Home    Agencije za izdavanje stanova Podgorica – Savjeti i Zanimljivosti

Agencije za izdavanje stanova Podgorica – Savjeti i Zanimljivosti

 

Bilo da ste posjetili NaMapi sa ciljem da nam povjerite vaš stan za izdavanje ili je cilj pak iznajmljivanje stana u Podgorici, ovaj tekst možda može biti koristan za vas.

 

11 savjeta kako pripremiti stan na dan i smjestaj u turizmu

 

Izdavati stan u Podgorici i jeste i nije lako.

Jeste iz aspekta jer ima dovoljno agencija za nekretnine, pogotovo onih specijalizovanih agencija za izdavanje stanova u Podgorici, a takođe i velike tražnje kada su u pitanju garsonjere, jednosoban, dvosoban pa čak i trosoban stan za iznajmljivanje u Podgorici, da vam čak i samima može poći za rukom da pronađete zakupca.

Nije iz aspekta jer nije svaka tražnja kvalitetna, i neće se svako prema vašoj nekretnini odnositi kao prema svojoj, a mora se i napomenuti da određeni zakupci osim neurednog stana ostave i neplaćene račune, neki čak idu toliko daleko da ne plate ni kiriju, a “odjave se”. Da li vam je dosta toga, ili pak želite to da izbjegnete?

 

Vaše obaveze prilikom izdavanje / iznajmljivanja stanova u Podgorici

Prvo i osnovno, izuzev dobre volje obje strane, potreban je Ugovor o zakupu predmetnog stana. Pravilno sastavljen, popunjen svim potrebnim informacijama, zakonski validan (za naše klijente mi sastavljamo), i naravno potpisan od strane kako zakupodavca tako i zakupca predmetnog stana.

Ono što preporučujemo svim klijentima jeste ovjeravanje ugovora ili kod notara ili u Osnovnom sudu, (tips and tricks – u Osnovnom sudu je ta usluga skoro dvostruko jeftinija). Nakon ovjeravanja, u razumnom roku dokument biva od strane istih dostavljen Poreskoj upravi, čime počinje vaša obaveza prema državi Crnoj Gori u vidu plaćanja poreza, za ugovoreni period.

Početne obaveze zakupodavca prilikom izdavanja stana u Podgorici jesu da tekuće račune svede na nulu i provjeri ispravnost tehničkih uređaja.

Čest kamen spoticanja prilikom iznajmljivanja stanova u Podgorici između dvije strane jesu (ne)najavljene posjete zakupodavca, čime se uvijek ugrožava privatnost zakupca i zbog čega mnoge saradnje bivaju otkazane. Jasno, i za to postoji rješenje, jer shodno zakonu, zakupodavac ima pravo jednom u toku mjesec dana da obiđe sopstveni stan i uvjeri se u ispravnost istog, pri čemu je dužan da zakupcu stana 24h ranije najavi sopstvenu posjetu.

Takođe, bitne stvari koje preporučujemo jesu te da – internet, kablovska televizija i (davno zaboravljeni) fiksni telefon uvijek budu opcioni u stanu, uz naravno obezbijeđene priključke. Mnogo je efikasnije kada zakupac na svoje ime potpiše ugovor sa relevantnim firmama u dužini trajanja zakupa stana, čime olakšava i sebi ali i zakupodavcu saradnju. Time se zaobilaze nesporazumi kada se plaćaju računi na ime vlasnika stana.

 

Depozit + kirija prilikom iznajmljivanja stana u Podgorici

Redovna stvar koja se savjetuje jeste da zakupodavac odredi osim kirije i sigurnosni depozit koji iznosi najčešće 100% vrijednosti jedne mjesečne kirije. Taj depozit garantuje vlasniku miran san u smislu održavanja iznajmljenog stana kao i plaćanje računa na vrijeme i poštovanje dužine trajanja Ugovora, kako zakupac ne bi izašao ranije i prekršio raniji dogovor. Ukoliko zakupac ispoštuje sve odredbe Ugovora, taj depozit je ili povratni ili predstavlja 12.mjesečnu kiriju, za slučaj da je Ugovor potpisan na godinu dana. Ukoliko ne, zakupodavac zadržava depozit.

 

Kako teku pregovori prilikom iznajmljivanja stanova u Podgorici?

Različite su metode kojima se služe obje strane, a navešćemo vam neke od njih.

 • Najčešći predlozi od strane zakupaca sa ciljem da se spusti ukupna kirija bivaju avansna plaćanja za 3, 6 ili čak 12 mjeseci pri čemu se traži popust;

 

 • Čest „spor“ između dvije strane predstavlja i stepen opremljenosti stana za iznajmljivanje, gdje nerijeko podstanari imaju sopstveni namještaj i time traže povoljnije uslove;

 

 • Oni ne toliko diskretni potencijalni zakupci nude i metod uzmi ili ostavi uz riječi „bolje da uzmeš mojih 270 mjesečno, nego da ti stan zjapi prazan do septembra jer tražiš 330. To nerijetko nailazi na otpor kod strane zakupodavaca čime negativna energija stvorena za kratak period odaljava dvije strane;

 

 • Takođe nerijetko, dešava se da potencijalni podstanar zaista ne može da izdvoji više od recimo 250€ mjesečno, pri čemu se to uljudno prenese zakupodavcu uz šta mu predloži da u roku od nekoliko dana razmisli i da ukoliko se niko drugi zainterosovan ne javi, da njemu izda taj iznos uz čvrsto obećanje da će stan biti čuvan kao svoj. Zaista „lijepa riječ i gvozdena vrata otvara“;

 

 • Druga strana medalje su hladniji ili samo iskusniji zakupodavci koji iste odbijaju uz nešto poput „Meni se ne žuri, neka stoji prazan, nije mi trka za pare“.

 

 

Slobodno napišite u komentarima za slučaj da smo neke zaboravili, rado ćemo ih dodati! 🙂

 

Inače…

Prije nekoliko mjeseci pisali smo na temu iznajmljivanja stanova, iz ugla zakupca, i ukoliko vam je tekst promakao možete ga ovdje pročitati – 11 stvari koje treba znati prije nego iznajmite stan.

 

Izdavanje stanova Podgorica Preko Morače

Ovako izgleda jednosoban stan za iznajmljivanje u dijelu grada Preko Morače u Podgorici, koji predstavlja Premium klijenta.

 

Izdavanje jednosoban stan na I spratu kod Alpe bara Preko Morace

 

Izdavanje stanova Podgorica Zabjelo

Ovako izgleda jednosoban stan za iznajmljivanje u dijelu grada  Zabjelo u Podgorici, koji predstavlja besplatan oglas.

 

Jednosoban stan u Zabjelskoj vektri u Podgorici Izdavanje

 

Oglašavanje stanova za izdavanje u Podgorici preko NaMapi

Na prethodne dvije prezentacije, ukoliko ste ih otvorili, mogli ste uvidjeti razlike između naših besplatnih i premium oglasa.

 

Koje su to razlike između besplatnog i plaćenog oglašavanja na mapi?

 

Besplatan oglas za izdavanje stana na mapi aktivan je u roku od 3 mjeseca (sa opcijom kratkog produženja) uz mogućnost dodavanja do 5 običnih fotografija, i kroz njega se garantuje određeni broj pregleda na sajtu, uz naravno  za nijansu manju vidljivost.

Premium klijenti na mapi za izdavanje stana  dobijaju hibridan model agencije i portala za oglašavanje. Klijent ima 2 opcije.

 1. Opcija je 50% mjesečne kirije koja se uplaćuje na početku za profesionalnu prezentaciju (PDV nije uključen u cijenu).
 2. Opcija je oglašavanje u svojstvu agencije za izdavanje stanova u Podgorici. Pravi se profesionalna prezentacija obavezu vlasnika stana da će uplatiti prvu kiriju NaMapi na godišnjem nivou kao proviziju za posredovanje (PDV nije uključen u cijenu) nakon što se obezbijedi klijent.

U našoj ponudi uračunato je:

 • Profesionalno fotografisanje i kompjuterska obrada fotografija;
 • Procjena vrijednosti stana koji se izdaje;
 • Video reklama i snimci dronom (opciono) – pogledati ovaj video na našem YT kanalu;
 • Detaljan narativan opis;
 • Istaknutost na mapi među prvima i opciono na početnoj stranici namapi.me;
 • Dijeljenje na društvenim mrežama;
 • Plaćeni digitalni marketing sa ciljanom publikom koja traži stan za iznajmljivanje – pogledati tekst marketing u nekretninama;
 • Više od 3,000 pregleda oglasa u roku od mjesec dana;
 • Velika vjerovatnoća za 1. stranicom na Google pretrazi u roku od mjesec dana;
 • Prevod i dostupnost na engleskom i ruskom jeziku;
 • Sastavljanje Ugovora o zakupu;
 • Savjeti za kvalitetniju pripremu stana za izdavanje;
 • Vođenje računa o mjesečnim računima i situaciju u stanu na mjesečnom nivou u ime zakupodavca;

 

Potrebno je samo da nas kontaktirate i konkurišete ponudom vašeg stana za izdavanje i ukoliko je ponuda adekvatna, mi ćemo se blagovremeno javiti i napraviti dogovor sa vama.

Naravno, ako ste “škrti” na novčaniku i mislite da možete sve sami, možete se i sami registrovati i dodati za početak besplatan oglas kod nas. 🙂

Šta mislite ko brže ostvari cilj?  

067/455-255 (Viber, WhatsApp) ili info@namapi.me ili porukom na FB – NaMapi – Studio za nekretnine  😉

 

Izdavanje stanova Podgorica Stari Aerodrom

Naselje Stari Aerodrom u Podgorici jako je popularno kako za iznajmljivanje tako i kupovinu. Dominantni stanari su mladi i studenti a značajan je i broj naših sunarodnika sa sjevera Crne Gore koji su doselili u glavni grad Podgoricu.

 

Stari Aerodrom Izdavanje jednosoban namjesten stan iza Volija

 

Izdavanje stanova kod Ljubovića Podgorica

Relativno novi kvart, faktički jedan od novijih u Podgorici je onaj sa južne strane brda Ljubović, i popularan je najčešće među mladim bračnim parovima, a zgrade u tom dijelu grada gradili Razvršje, Cijevna komerc, Gradnja Promet, Rezident, Entext, Trudbenik i drugi. Rado ćemo vam odgovoriti  na pitanje, koga preporučujemo a koga ne. 🙂

 

Izdavanje Jednosoban stan kod Ljubovica u zgradi Cijevne komerc

 

Izdavanje stanova Podgorica City kvart

Stan u City kvartu kod Delte, možete vidjeti na gornjem linku, i on se na mapi izdaje u saradnji sa jednom od agencija za nekretnine iz Podgorice.

 

Izdavanje Namjesten Trosoban stan Delta City kvart Podgorica

 

AGENCIJE ZA IZDAVANJE STANOVA PODGORICA

Ono što je takođe bitno za pročitati a upućeno drugim agencijama za nekretnine u Podgorici, i to prije svega za specijalizovane agencije za izdavanje stanova u Podgorici jeste saradnja sa NaMapi. To je vidljivo kroz oglas za trosoban stan za izdavanje u City kvartu.

Naš model saradnje sa agencijama za izdavanje stanova u Podgorici, predstavlja 50:50 dijeljenja provizije u slučaju obezbjeđivanja zakupca odnosno adekvatnog stana za iznajmljivanje.

 

Takođe, prijateljski preporučujemo da pročitate naš novi blog na temu – Zašto baš Preko Morače kupiti stan u Podgorici? Ostanite i dalje na mapi!

Zašto baš Preko Morače kupiti stan u Podgorici?

 

Može vas zanimati takođe i naš stariji blog tekst:

 

11 stvari koje treba znati prije nego iznajmite stan

 

Da saznate kako lakše da prodate stan, kliknite ovdje – 11 savjeta kako efikasno prodati nekretninu.

Da saznate kako na pravi način da kupite stan, kliknite ovdje – 11 savjeta kako pravilno kupiti nekretninu.

Mi se bavimo marketingom u nekretninama – pročitajte naš tekst ovdje, kako lakše da ostvarite cilj. – kako naći kupca.

Da se vratite na početnu stranu kliknite ovdje.

 

Pogledajte i:

 

 • Trosoban stan u zgradi Zetagradnje u Podgorici jako ukusno namješten dostupan za izdavanje

Trosoban namjesten stan Zetagradnja Tuski put Podgorica

 

 • Dvosoban stan Preko Morače u starogradnji u Bulevaru Revolucije

Izdavanje Jednoiposoban stan Preko Morače kod Lumberjack-a

 

 • Dvosoban stan u Tološima iza Volija u sklopu velike porodične kuće sa zasebnim ulazom na II spratu

Izdavanje Dvosoban stan u zgradi iza Volija u Tolosima

 

 

Agencije za izdavanje stanova Podgorica – Savjeti i Zanimljivosti