Procjena tržišne vrijednosti nekretnina Crna Gora
 Home    Procjena tržišne vrijednosti nekretnina Crna Gora

Procjena tržišne vrijednosti nekretnina Crna Gora

Procjena vrijednosti nekretnine predstavlja zvaničan dokument koji sadrži stručno mišljenje o vrijednosti nekretnine, kao i utvrđivanje vrijednosti bazirano na metodologijama procjene, kombinovanim sa iskustvom procjenjivača. Sama procjena obuhvata niz aktivnosti koje je neophodno sprovesti, a koje za konačan cilj imaju određivanje vrijednosti predmetne nekretnine. Među tim aktivnostima, podrazumijevaju se sljedeće:

– Identifikacija nekretnine izlaskom na lice mjesta;

– Utvrđivanje svrhe; odnosno cilja procjene;

– Uvid u pravnu, plansku, projektnu i ostalu dokumentaciju;

– Prikupljanje ostalih podataka neophodnih za kvalitetnu izradu procjene;

– Odabir i primjena adekvatne metode procjene;

– Utvrđivanje konačne procijenjene vrijednosti i izrada izvještaja.

Tipovi nekretnina za procjenu vrijednosti

Nekretnine koje mogu biti predmet procjene vrijednosti su sljedeće:

Stambeni prostori (stanovi i/ili apartmani);

– Poslovni prostori;

– Porodično stambeni objekti (zgrade, kuće i vile);

– Stambeno-poslovni objekti;

– Poslovni objekti;

– Hoteli;

– Fabrike;

– Pomoćni objekti;

– Garaže;

– Objekti u izgradnji;

– Ruševine;

– Zemljište (građevinsko/poljoprivredno);

Procjena vrijednosti nekretnine se vrši u različite svrhe….

Bilo da Vam je potrebna procjena u cilju kreditnog zaduženja kod banke ili fonda, revidiranja knjigovodstvene vrijednosti u finansijskim izvještajima, određivanje visine ulaganja sredstava prilikom renoviranja, rekonstrukcijeopremanja objekta, određivanja likvidacione vrijednosti kod uvođenja stečaja ili prisilne prodaje, kao i za osiguranje objekta svrsishodno je napraviti valjanu procjenu.

Posebno naglašavamo značaj procjene vrijednosti prilikom kupoprodaje nekretnina, kako biste izbjegli preplaćivanje nekretnine, odnosno prodaju po niskoj cijeni.

Procjena tržišne vrijednosti nekretnina Crna Gora – Takođe, često smo svjedoci manjih sporova prilikom izdavanja poslovnih prostora u gruboj ili sivoj fazi koja se nastoje riješiti bez sudskog postupka. Naši procjenjivači Vam pomogu pomoći da ih riješite, određujući realnu vrijednost uloženu u privođenje predmetnog poslovnog prostora namjeni.

“..Kupujte i prodajte na tržištu nekretninama pametno, uz pomoć licenciranog procjenitelja, koji posjeduju znanje i iskustvo potrebno za kvalitetno stručno mišljenje i izradu zvaničnog dokumenta – tržišne procjene, čime oslobađate sebe bojazni da možete donijeti pogrešnu ili nedovoljnu dobru odluku..” – riječ izvršnog direktora, Miša Savovića.

 

Metodologije u procjeni vrijednosti nekretnina 

Procjene vrijednosti nepokretnosti se najčešće vrše korištenjem tri pristupa tj. tri metode procjene :

– prvi pristup naziva se statički, a metoda koja se koristi za izračunavanje vrijednosti nepokretnosti je troškovna metoda ili metoda utvrđivanja stvarne vrijednosti;

– drugi pristup naziva se komparativni, a metoda izračunavanja naziva se uporedna metoda ili metoda upoređivanja vrijednosti;

– treći pristup je dinamički, a metoda za izračunavanje je metoda kapitalizacije dobiti ili metoda vrednovanja prihoda.

 

Zaključak

Kako bi izbjegli iz uloge prodavca, potencijalno nižu, kao i sa aspekta kupca višu cijenu, i bili sigurni da promet u kojem sudjelujete protiče na pravi način, NaMapi vam nudi profesionalnu uslugu procjene tržišne vrijednosti nekretnine.

Procjenu tržišne vrijednosti nekretnine preporučujemo kako fizičkim tako i pravnim licima.

Fizičkim licima sa ciljem da njihova nekretnina u očima kupaca bude značajno atraktivnija, čime će u što kraćem roku ostvariti željenu prodaju.

Pravnim licima, odnosno vlasnicima poslovnih, stambenih i turističkih objekata, kako bi isti pronašli kupca ili (su)investitora. Sa druge strane, našu uslugu nudimo i kupcima nekretnina, uz stručne savjete i zajednički izlazak na teren, kako bi neutralisali mogućnost pretplaćivanja nekretnine.

Brojni su faktori od kojih zavisi vrijednost nekretnine, i sa ciljem da vam pružimo kompletnu uslugu koja prevazilazi model “ključ u ruke”, naš tim vam stoji na raspolaganju. Upitom na naš email info@namapi.me  ili jednostavnim popunjavanjem sledeće kontakt forme, Vam stojimo na raspolaganju za sve potrebne konsultacije. U slučaju hitnosti pozovite + 382 67 455 255.

Imate pitanja? Popunite kontakt formu.

3 + 1 =

Marketing u nekretninama - Kako naći kupca?

Kako bi (brže) došlo do prodaje potrebno je da se ispune određeni preduslovi. Doba kada je oglas samo stojao na sajtu i čekao posjetioce je prošlost! Napretkom digitalnih tehnologija i digitalnog marketinga njenim dolaskom u Crnu Goru, mi stvaramo preduslov da se ciljevi prodajne strane zadovolje mnogo brže.

Mi nismo agencija za nekretnine! Maperi su ti koji pomažu agencijama i fizičkim licima da lakše ostvare svoj cilj.

Da saznate šta mi to zapravo radimo u praksi  pogledajte –  savremeni, inovativni i temeljni oglas za  stan koji se izdaje u Podgorici u City Kvartu. Izdat je već nakon 10 dana, vlasnik je ostvario cilj. Takođe, od ovog placa na domak Podgorice, napravili smo spektakl, vlasnik očekuje skoru prodaju. I ovaj luksuzan stan u Podgorici vas može zanimati (svi imaju 360 fotografije za virtuelni prikaz nekretnine) – https://namapi.me/properties/luksuzan-dvosoban-stan-u-podgorici-izdavanje/

Marketing u nekretninama – kako doći do kupca

….
Da saznate kako lakše da prodate nekretninu pročitajte naših 11 savjeta.

Ukoliko želite da uvidite na šta sve treba obratiti pažnju prilikom kupovine nekretnine možete pročitati naših 11 savjeta ovdje.

Ukoliko ste agencija za nekretnine kliknite ovdje.

Da uvidite kako lakše dobiti stambeni kredit kliknite ovdje.

Da se vratite na početnu stranicu na sajtu na mapi kliknite ovdje.